TurkishEnglishRussianArabic

elektronik kontrol vanaları

Çift Hazneli Kontrol Vanaları Teknik Detaylar
Çift ve Tek Hazneli Kontrol Vanalarının Basınç Kayıp Eğrileri

ÖZELLİKLER

• Şebeke basıncı ile çalışmaktadır ve sadece komutlar için
solenoid enerjisine ihtiyaç duyarlar.
• Aktüatör sayesinde vanayı hattan sökmeden kolaylıkla
bakım yapılabilir.
• Elektronik kontrolörlerle uyumludur ve yerel & uzaktan ayar yapılabilir, datalogging özelliğine uyumludur ve PLC metodlarına uygundur.
• Normalde açık veya kapalı solenoid kontrolü sayesinde düşük enerji tüketimi vardır ve geniş voltaj ve basınç aralığı seçeneğine sahiptir.

Ekstra Özellikleri:
Tam Açılma & Kapanma
Yüksek Çıkış Basıncı Güvenliği
Çekvalf özelliği

ÇALIŞMA PRENSİBİ
2 yollu solenoid pilotlara sahip elektronik bir kontrol vanasıdır.
Kontrolör [1] ile kumanda edilen iki solenoid arasındaki ilişki, vananın açıklık konumunu belirler. Giriş solenoidi [2] üst kontrol haznesine [3] basınç uygular ve vanayı kapatmaya çalışır. Çıkış solenoidi [4] ise üst kontrol haznesindeki basıncı tahliye ederek vanayı açmaya çalışır. İğne vanaları [5] & [6] vananın açma ve kapatma hızlarını kontrol eder. Vana pozisyonu opsiyonel olarak bir limit switch [7] veya anaolog transduser ile belirlenebilir. Vananın çalıştığı hattaki su temiz değilse, kontrol devresi için farklı bir temiz su kaynağı kullanılabilir.

Bir Değişkenin Fonksiyonu Olarak Bir Başka Değişkeni Elektronik Olarak Kontrol Etmek
Bu kontrol metodu, programlanabilir bir değişkene bağımlı olan bir değişkenin, dinamik kontrolüne ihtiyaç duyulan uygulamalarda kullanılır. Sistem, Elektronik Kontrol Vanasına, BE Kontrolöre ve iki adet transdüsere ihtiyaç duyar (her biri bir değişken için). Bu sistem ile pek çok uygulama gerçekleştirilebilir. Bunlardan bazıları aşağıda belirtilmiştir:
• Su Kaçak Kontrolü – Debiye bağlı olarak basıncı kontrol etmek
• Depo Uygulamaları – Depo seviyesine bağlı olarak giriş veya çıkış debisini kontrol etmek
• Isıtma ve Soğutma Sistemleri – Sıcaklık veya AP’ye bağlı olarak debiyi kontrol etmek

Su Kaçak Kontrolü

Optimum şebeke tasarımı, sistem set basıncını sürekli olarak mümkün olan minimum seviyeye ayarlamayı gerektirir.

Standart BKV’ler, çıkış basıncını sabit tutarak tüketimin maksimum olduğu pik zamanlardaki ihtiyaç duyulan basıncı sağlamak için kullanılır.
Taralı alan, şebeke basıncının, ihtiyaç duyulandan fazla olduğu zamanları gösterir.

Kontrol Vanası ve kontrolör, BKV’lerin çıkış basıncını sürekli olarak değiştirerek kritik noktadaki basıncın, olabilecek en düşük seviyede olması için kullanılır. Böylelikle ortalama şebeke basıncı düşer, sistemdeki su kaçakları azalır, boru patlaması, bakım, enerji ve kimyasal maliyetleri düşer.
Taralı alan, su kaçağının azaltıldığı zamanları gösterir.

Su Kaçak Kontrol Montajı

Datalogging ve dağıtım şebekesindeki parametrelerin analizi, sistem tüketimine bağlı olarak gerçek zamanda sürekli basınç ayarlanabilmesini sağlar. Debi ve basınç transdüserleri sürekli olarak kontrolöre verileri gönderir ve kontrolör, 718 Kontrol Vanasının çıkış basıncını ayarlanan değerlere göre değiştirir.